"Stel jezelf en alleen jezelf één vraag:

heeft dit pad een hart?"


                                   Carlos Castaneda

Visie en missie:

“Wij streven naar een samenleving die zich kenmerkt door liefde. Liefde die zich laat voelen in gelijkwaardigheid en onderling respect en resulteert in intermenselijke intimiteit. Basisvoorwaarde daarin is innerlijke verbondenheid inclusief seksuele volwassenheid.”Jaartrainingen in de lichaamsgerichte psycho-seksuele ontwikkeling


De relationele seksuele ontwikkelingspsychologie begint bij de préconceptie waarbij hechting als de start van intimiteit en seksualiteit wordt gezien en behandeld.


Tijdens de 2-jarige training krijg je de kans alle ontwikkelingsfasen van de préconceptie  (verleden) tot aan de dood (toekomst) te doorlopen. Je krijgt een nieuwe spiegeling in de relatie vader-moeder-kind.

Als wij als geheel met onze twee liefdespolen - het hart en geslacht - vanuit respect benaderd worden, dan zit er geen lading op intimiteit en seksualiteit. Dan kunnen we het bekkengebied ervaren als een volwaardige gelijke van het hart. Het leren verbinden van deze twee liefdespolen maakt dat je het vermogen ontwikkelt een gezonde levendige relatie te ervaren met jezelf, partner, kinderen, werk.

Wij zijn geboren uit de seksualiteit van onze ouders, onze (seksuele) bronnen. In seksualiteit zit de potentie van al het leven. De essentie van waaruit we opnieuw (leven) kunnen creëren.


We werken vanuit de lichaamsgerichte psychotherapie, prénatale en neuro affectieve psychologie, opstellingswerk, reflectie en bewustwording, integratie in het dagelijks leven.

Seksuele ontwikkelingspsychologie